Hoppa till innehåll

Med auktorisationen konkurrerar alla på samma villkor

Wikan Personal är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med stark lokal förankring. Bolaget startade 2011 med ambitionen att alltid finnas nära till hands för kunder och anställda.
– Vi värdesätter det mänskliga mötet och det har varit en framgångsfaktor för oss, säger Dan Samuelsson, vd Wikan.

Varför är ni auktoriserade?
– Det finns ett grundläggande värde i auktorisationen som inte går att sätta ett pris på. Det är en trygghet för kunder och en stabilitet för oss som företag. Kollektivavtalen gör det lätt att göra rätt.

Anser du att kunder efterfrågar auktorisation?
– De flesta kunder vet att det är säkrare att använda en leverantör som är auktoriserad. Vi möter sällan kunder som inte tycker att auktorisationen är viktig.

Hade inte auktorisationen funnits hade det varit komplicerat. Nu vet alla vad som gäller och konkurrerar på samma villkor.

På vilket sätt är auktorisationen viktig för branschens anseende?
– Hade inte auktorisationen funnits hade det varit komplicerat. Nu vet alla vad som gäller och konkurrerar på samma villkor. Auktorisationen har ett avgörande värde för våra affärer och marknadsföringsmässigt är det en viktig konkurrensfördel, både vad gäller våra kunder och de personer som vi vill anställa. Man får inte glömma bort att vi jobbar i en förtroendebransch. Auktorisationen skickar signalen att vi är seriösa.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag är en person som hellre säger ja än nej. Jag säger däremot nej till att titta på tv, vilket gör att jag hinner mycket annat. Jag trivs bäst ute och framför allt i snö och kyla där jag kan åka skoter, skidor och fjällvandra.