Hoppa till innehåll

Effektiv bemanning med auktorisation

Bolaget Effektiv startade på fotbollsplanen med en tidigare proffsspelare i spetsen som tog lagandan från idrottsvärlden och omsatte den till näringslivet. Företaget är i dag auktoriserade inom bemanning och rekrytering.
– Jag brinner för att ge tillbaka till samhället, säger Mathias Svensson, vd och ägare av Effektiv.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Som ett värderingsstyrt bolag är det en naturlig del för oss att ge tillbaka till samhället och hitta rätt arbete till rätt personer. Vår personal är ambassadörer för vårt företag, och det är därför viktigt att vara en trygg part som kan stötta och vägleda. På så sätt kan vi förändra både branschen och samhället, och det brinner jag för, säger Mathias Svensson.

Vad ser du för viktiga förändringar i branschen?

– Jag upplever att bilden av branschen har förändrats, men det finns fortfarande mycket att göra. Vi fyller en viktig funktion på arbetsmarknaden, men alla är inte medvetna om det. Många tar väldigt lätt på det vi håller på med, men sanningen är att det krävs erfarenhet, kompetens och nyfikenhet att göra det vi gör.

Det är svårt att ta sig in på marknaden utan auktorisation och kollektivavtal.

Varför är ni auktoriserade?

– Vi tycker att auktorisationen är extremt viktig som grund i vårt arbete. Den har kvalitetssäkrat branschen och skapat gemensamma riktlinjer, särskilt tack vare kollektivavtalen. Jag upplever att det i dag är tufft att ta sig in på marknaden om man inte har kollektivavtal, och det är en utveckling som vi ska vara stolta över.

På vilket sätt är auktorisationen viktig för branschens anseende?

– Branschen spelar en viktig roll på arbetsmarknaden, dels för kompetensförsörjningen, dels som en rådgivande och fostrande instans. Många unga människor hoppar i dag mellan olika jobb, och där krävs en organisation som verkligen ser personalens kompetens och förvaltar den väl. Det är viktigt att det finns genomgående processer för hur man sköter sig och tar hand om sin personal, och auktorisationen är en viktig del av det.