Hoppa till innehåll

Vi hyllar branschens stjärnor

Den 18 september samlade vi kompetensbranschen till årets Kompetensbranschdag. Under kvällen delades fem priser ut till personer som har gjort extraordinära insatser inom kompetensbranschen. Priserna gick till medarbetare på företagen Rekryteringsgruppen, Lernia, Adecco, Clevery och Hello Lilly.
– Utan kompetensbranschen stannar den svenska arbetsmarkaden. Våra medlemsföretag är den viktigaste rekryteringsvägen för stora delen av näringslivet. De öppnar arbetsmarknaden för unga och personer födda utomlands. Därför är det fantastiskt att vi tillsammans får hylla de medarbetare som gör detta möjligt, säger Eva Domanders, ordförande Kompetensföretagen.

Och vinnarna är!

  • Årets konsult, white collar: Henrik Ingemann Nielsen, Adecco

Henrik Ingemann Nielsen har bidragit till hela teamets framgång genom sitt professionella och prestigelösa sätt. Med respekt och empati skapar han en trygg och inkluderande arbetsmiljö. Han har med sitt engagemang för både verksamheten och kollegorna förbättrat processer och utvecklat teamets arbetssätt. Trots förändringar inom företaget har Henrik varit en stabil och trygg ledare. Hans förmåga att se och främja allas potential har lett till att flera medarbetare har vuxit och hittat nya roller i företaget.

  • Årets konsult, blue collar: Ilyas Sahmaoui, Rekryteringsgruppen

Ilyas Sahmaoui visar ständigt prov på hög professionalism. Han är dedikerad till att förbättra sina kunskaper och färdigheter för att alltid leverera på toppnivå och kommer med innovativa förslag som har höjt effektiviteten. Som en sann möjliggörare fokuserar Ilyas inte bara på sitt eget arbete, utan ser även till att hans kollegor har de bästa förutsättningarna för att lyckas. Hans prestigelösa och hjälpsamma natur gör honom till en ovärderlig resurs, alltid redo att ställa upp för teamet och företaget.

  • Årets rekryterare: Ida Högberg, Clevry

Ida Högberg är en inspirationskälla och en mästare på att hitta nya sätt att nå sina mål. I hennes värld är varje tillfälle en möjlighet att hitta nya kandidater, oavsett om det är genom nätverk eller digitala plattformar. Hennes vilja att ständigt förbättra och anpassa metoder efter den senaste utvecklingen har inte bara hjälpt oss att hitta rätt talanger snabbare, utan också säkerställt att våra rekryteringar håller högsta möjliga kvalitet. Idas flexibilitet, taktfasta korrekthet och förmåga att anpassa sig efter kundernas behov gör henne till en ovärderlig resurs inom rekrytering.

  • Årets konsultchef: Frida Pålsson, Lernia

Frida Pålsson sprider mycket värme och glädje omkring sig. Samtidigt är hon affärsmässig, har alltid ett säljfokus och bygger starka relationer. Frida stöttar sina kollegor och lyfter gruppen när det är tufft. Hon kommer alltid med förslag på förbättringar och lösningar, och inget är någonsin ett problem för henne – hon sätter sig ner, funderar och tappar aldrig modet.

  • Årets omställningscoach: Malin Larsson, Lilly

Malin Larsson levererar ständigt över förväntan och sammanfattar i sin person ordet proffs. Hon ser alltid möjligheter där andra ser problem och får sina deltagare att känna sig sedda och hörda. Genom att introducera innovativa tekniker har hon bidragit till att förbättra både arbetsmetoder och resultat. Malin är en inspirerande förebild för sina kollegor och en ovärderlig resurs för HelloLilly AB.

Årets jury

Pristagarna utsågs efter noggrann utvärdering av juryn som bestod av:

Ann Hallsenius, ansvarig kommunikation Almega

Charlotta Stern, vd Ratio

Fredric Skälstad, näringspolitisk chef Kompetensföretagen

Göran Hägglund, ordförande auktorisationsnämnden

Henrik Bäckström, direktör NIVA Helsingfors, tillika tidigare förbundsdirektör Bemanningsföretagen

Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen