Hoppa till innehåll

Med ett stort kontaktnät och bred erfarenhet i bagaget erbjuder bolaget Best bemannings- och rekryteringstjänster till företag, organisationer och myndigheter i Mälardalen. Företaget är auktoriserade inom bemanning, rekrytering och omställning. ”Vår ambition har alltid varit att arbeta med människan i fokus”, säger Mårten Sporrong, koncernstrateg, Best.

Vad ser du för positiva förändringar i branschen?

– Den största skillnaden jag ser är acceptansen. När jag började jobba var vi fula fiskar och någon man inte tog på allvar. Man såg inte att bemanningsbranschen fyllde ett utrymme och en funktion som företag. Det är helt annorlunda idag och vi har fått en annan respekt på arbetsmarknaden.

Tillsammans med branschen sätter vi standarden för hur vi vill jobba.

Varför är ni auktoriserade?

– Framför allt för att det är en källa till kunskap och utveckling. Tillsammans med branschen sätter vi standarden för hur vi vill jobba. Auktorisationen har också spelat en viktig roll för vår relation till fackförbunden. I dag är vi samarbetspartners, inte motståndare, och tillsammans förbättrar vi förutsättningarna för arbetstagare runt om i landet.

På vilket sätt är auktorisationen viktig för branschens anseende?

– Jag tycker att den spelar en viktig roll för att skapa trygghet och tydlighet, vilket är till gagn för alla parter. Det går inte att lura någon i dag för att det finns kunskap, professionalitet och struktur – för oss som företag, för arbetstagaren vi hyr ut och för våra kunder.

I dag är vi samarbetspartners, inte motståndare, och tillsammans förbättrar vi förutsättningarna för arbetstagare runt om i landet.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

-Jag spelar väldigt mycket tennis och en inbiten fotbollsåskådare. Min son spelar så det blir en del fotbollsresor, men jag är också en fullblodig Arsenalsupporter.