Hoppa till innehåll

Auktorisationen är ett kvitto på att man är en bra arbetsgivare

Bohuslänska Bahusia arbetar utifrån värdeorden branschkunskap och individuell utveckling. I närmare tjugo år har företaget varit den externa personalavdelningen för små och medelstora företag och är i dag auktoriserade inom bemanning, rekrytering och omställning.
– Auktorisationen är ett bevis på att man är en seriös aktör med hög standard, och det ska man aldrig tumma på, säger vd Håkan Karlsson.

Varför är ni auktoriserade?
– Vi blev auktoriserade tidigt, och för oss har det framför allt handlat om att visa på seriositeten och att kunna verifiera att vi är en trygg aktör som följer lagar, kollektivavtal och är en god arbetsgivare som hanterar våra medarbetare på ett bra sätt.

Anser du att kunder efterfrågar auktorisation?
– Auktorisationen är en branschstandard och jag upplever att många kunder är väl insatta i vad den innebär. Tilliten till branschen är nog generellt starkare i dag, vilket gör att frågan om auktorisation inte alltid kommer upp. I dag handlar det nog snarare om att man måste kunna argumentera för varför man inte är auktoriserad.

Auktorisationen är ett bevis på att man är en seriös aktör med hög standard. Det ska man aldrig tumma på.

På vilket sätt är auktorisationen viktig för ert varumärke och branschens anseende?
– Auktorisationen är ett bevis på att man är en seriös aktör med hög standard, och det ska man aldrig tumma på. Jag tycker framför allt att det är bra att man har styrt upp branschen och att det i dag finns krav på kollektivavtal. Men det är minst lika viktigt att uppdatera krav och kvalifikationer så att auktorisationen behåller sitt värde och relevans. 

Och vad gör du när du inte jobbar?
– Jag tycker om att arbeta med byggnationer, grönytor och växtlighet, och sen har jag ett stort intresse för sport. Störst intresse har jag för fotboll och då följer jag mina lokala favoritlag, men även Manchester United och IFK Göteborg står högt i kurs.