Hoppa till innehåll
Jessica Forss Katz är ny näringspolitisk expert på Kompetensföretagen

Jessica Forss Katz ny näringspolitisk expert

Vi säger varmt välkommen till Kompetensföretagens nya näringspolitiska expert som ska vara ansvarig för arbetsmarknadspolitiska frågor.– Behoven av smarta lösningar för kompetensförsörjningen ökar hela tiden, och det är där företagen inom bemanning, omställning och rekrytering gör som störst nytta, säger Jessica Forss Katz.

Grattis till nya jobbet som näringspolitisk expert på Kompetensföretagen!
– Tack! Det ska bli väldigt roligt att få jobba med kompetensförsörjningen på arbetsmarknaden, det är frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är statsvetare och brinner för samhällsfrågor och politik, särskilt arbetsmarknadsfrågor.

– Jag är inne på mitt tredje år på Almega och har haft förmånen att få jobba med olika aspekter av kompetensförsörjningsfrågor inom tjänstesektorn.

– Innan jag kom till Almega jobbade jag som kommunikationskonsult, men jag har också i perioder jobbat på myndigheter och skrivit en del på fritiden.

Mitt viktigaste uppdrag är att förbättra villkoren för företagen i branschen

Vad kommer du att jobba med som näringspolitisk expert på Kompetensföretagen? 
– Jag kommer framför allt att arbeta nära våra medlemsföretag inom omställning och matchning med arbetsmarknadspolitiska frågor. Mitt viktigaste uppdrag är att förbättra deras villkor och öppna nya marknader. Även reglerna kring arbetskraftsinvandring blir ett viktigt område.

– Sedan ansvarar jag för den interna omvärldsbevakningen, så att vi håller oss ajour på de viktigaste frågorna för våra medlemmar.

– Men vi är ett litet team som jobbar nära varandra, så det känns skönt att kunna stämma av med kollegorna – särskilt nu i början.

Strukturomvandlingen i samhället ökar kompetensbranschens betydelse för näringslivet

Vad tror du om framtiden för företagen inom bemanning, rekrytering och omställning? 
– Det är tydligt att hela näringslivet letar med ljus och lykta efter bra personer att anställa. Jag tror att kompetensbranschen kommer växa kraftigt i betydelse för det svenska näringslivet, i takt med de stora strukturomvandlingar som vi ser i samhället.

– Jag tror helt enkelt att behoven av smarta, snabba, lösningar för kompetensförsörjningen ökar hela tiden, och det är där företagen inom bemanning, omställning och rekrytering gör som störst nytta.