Hoppa till innehåll

Auktorisationen är en konkurrensfördel för Rekryteringsgruppen

Stockholmsbaserade Rekryteringsgruppen är sedan 2004 ett auktoriserat bemanningsföretag med goda kundrelationer, kvalitet och personligt engagemang i kärnan av verksamheten.
– Vi är stolta över auktorisationen och ser den som en positiv konkurrensfördel, säger Fredrik Björklund, vd, Rekryteringsgruppen.

Vad lockade dig till branschen?
– Jag tycker att branschen är häftig. Personalen har tidigare, slarvigt utryckt, varit ett verktyg för att lösa en uppgift eller ett problem. I vår bransch är personalen produkten och kärnan i verksamheten och att få arbeta tillsammans med människor på det här sättet är oerhört stimulerande.

Vad ser du för positiva förändringar i branschen?
– En stor förändring är att kunderna har börjat förstå och lära sig mer om vad bemanning är, och ställer därför krav. Det är lätt att stirra sig blind på siffran, det vill jag tvätta bort och i stället lyfta andra aspekter som engagemang, flexibilitet och effektivitet. Och det upplever jag att även kunder gör i dag.

Vi är stolta över auktorisationen och ser det som en positiv konkurrensfördel.

Varför är ni auktoriserade?
– När vi startade var det en självklarhet, i dag är det nog mer av en förväntan. Vi är fortfarande stolta över auktorisationen och ser det som en positiv konkurrensfördel.

På vilket sätt är auktorisationen viktig för branschens anseende?
– Auktorisationen har bidragit till att kvalitetssäkra branschen och sätta en standard, men jag upplever att det fortfarande till viss del finns en bild av att bemanning är någonting fult. Den föreställningen vill jag ändra på.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag är en gammal seglare som precis har köpt motorbåt. Det känns lite i mitt seglarhjärta, men allt har sin tid och nu var det dags att byta segel mot motor.